DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2025 Land Rover Defender OCTA je terénní vůz o výkonu 626 koní

2025 Land Rover Defender OCTA je terénní vůz o výkonu 626 koní
  • Land Rover Defender OCTApacks 4.4-litrový přeplňovaný V8 pod kapotou, který dělá 626 hp a 553 lb-ft točivého momentu.
  • Toto SUV připravené na trail bude začínat na 153 475 USD, přičemž první modely Edition One začínají na 169 275 USD.
  • Land Rover Defender OCTA je naplánován na dynamický debut na Goodwood Festival of Speed 2024 11. -14. července ve Velké Británii.

Vypadá to, že Mercedes-AMG G63 právě dostal nového soupeře. Seznamte se s Land Rover Defender OCTA 2025, pojmenovaným pro jeden z nejtvrdších a nejžádanějších minerálů na Zemi. Kromě silného výkonu 626 koní dal Land Rover této speciální variantě Defender přepracované odpružení, vyšší světlou výšku a velké brzdy Brembo, které to všechno zpomalily.

Pod kapotou tohoto Defenderu OCTA je 4,4 litrový přeplňovaný mild-hybrid V8, který také vysílá točivý moment 553 lb-ft prostřednictvím osmistupňového automatu do systému pohonu všech kol, než zasáhne vybrané pneumatiky. Land Rover říká, že toto SUV je dobré pro sprint na 60 mph za 3,8 sekundy, ale dojde mu pára rychlostí 155 mph.

Výhodou tohoto silného mlýna je nový výkonově orientovaný režim okta drive, o kterém Land Rover říká, že je zaměřen na rychlost na stezkách. Tento režim jízdy odemkne off-road launch control a spustí speciální off-road kalibraci ABS.

Pod tímto speciálním Defenderem je přepracovaný 6d dynamický systém odpružení, extra světlá výška 1,1 palce a přepracované komponenty podvozku, včetně nových ramen odpružení, jedinečných tlumičů se samostatnými akumulátory a Nového hřebenu řízení. Dynamické odpružení 6D pomáhá řídit stoupání a projíždět magií hydrauliky.

Vedle přidané výšky tento Defender sportuje 2,7 palce extra šířky dráhy, zatímco jezdí na sadě 22palcových kol, která jsou zabalena do celoroční gumy, nebo 20palcových válečků zabalených do 33 palců Goodyear Advanced All-Terrains. Zpomalení tohoto Defenderu je sada protilehlých šestipístkových třmenů Brembo vpředu, které upínají 15,7 palcové rotory.

Land Rover Defender OCTA samozřejmě také dostává některé aktualizace exteriéru a interiéru, které jej odlišují od zbytku sestavy Defender. Od standardního Defenderu jej oddělují čtyřkolové koncovky výfuku a prodloužené podběhy kol. Na vnitřní straně by vás dvojice výkonných sedadel v přední řadě s většími podhlavníky měla udržet zasazenou při posouvání limitu.

Jak byste očekávali, tento Land Rover Defender OCTA ’25 nebude levný, začíná na 153 475$, zatímco model Edition One vás vrátí zpět na 169 275$. Je sice pravda, že se jedná o luxusní Mercedes-AMG G63.

To by mohlo být přesvědčivým argumentem pro sadu Rodeo Drive i pro hardcore off-roadery. Uvidíte tohoto obránce v akci na letošním Goodwoodském Festivalu rychlosti 11.až 14. července.