DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2025 Ford Maverick uds AWD a tažná kapacita pro hybrid

2025 Ford Maverick uds AWD a tažná kapacita pro hybrid

Ford Maverick 2025 získává první aktualizaci a přináší některé velké novinky pro hybridní fanoušky. Zelenější varianta bude nyní nabízena jak s volitelným pohonem všech kol, tak s upgradovaným balíčkem tažení. A v celé řadě dostane vůz aktualizovaný styl a vylepšené funkce pohodlí.

Zvenku jsou změny skromné, zaměřené hlavně na přední fascii. Světlomety byly oříznuty a mřížka upravena tak, aby odpovídala. U všech různých modelů Maverick najdete také jedinečné mřížky. Uvnitř se věci trochu mění, protože všichni Mavericks nyní dostávají větší 13,2 palcovou obrazovku infotainmentu. Je zálohován pomocí bezdrátových Android Auto a Apple CarPlay a lze jej použít k zobrazení dostupného 360stupňového režimu fotoaparátu a rozdělení předního a zadního pohledu.

Ale velká zpráva je pod kůží s hybridem. Výkon hybridního čtyřválcového motoru o objemu 2,5 litru se nemění na výkonu 191 koní a točivém momentu 155 liber, ale nyní jej lze spárovat s pohonem všech kol, což je funkce, o kterou Ford řekl, že je velmi žádaná. Přechod na pohon všech kol také změní zadní odpružení Mavericku na víceprvkové nezávislé nastavení používané u přeplňovaného modelu s pohonem všech kol, spíše než zadní část torzního paprsku hybridu s předním pohonem. Hybrid si ale místo osmistupňového automatu zachovává elektronický CVT.

S pohonem všech kol lze hybrid volit také s tažným balíčkem 4K. Jak jste možná uhodli z názvu, zdvojnásobuje tažnou kapacitu hybridu z 2 000 liber na 4 000. V zásadě již nemusíte volit mezi spotřebou paliva a schopností.

Přeplňovaný 2,0 litr však pokračuje a přichází pouze s pohonem všech kol. Je to také jediná volba motoru pro Tremor. Výkon se také nemění na 238 koňských silách a točivém momentu 277 liber.

Je tu ještě o čem mluvit, ačkoli. Ford nyní nabízí některé užitečné funkce tažení jako možnosti. Patří mezi ně pro Trailer Hitch Assist, který automaticky zálohuje váš vůz do tažného zařízení, a Pro Trailer Backup Assist, který vám umožní řídit váš vůz a přívěs pomocí knoflíku. Obě funkce jsou standardně dodávány u modelů Lariat a Tremor a obě výbavy zahrnují také adaptivní tempomat se středěním jízdního pruhu a funkcemi stop-and-go a rozpoznávání dopravních značek.

Maverick se ale prodražil. Nyní bude začínat na 27 890 USD za výbavu XL s předním pohonem, což zahrnuje cílový poplatek 1 595 USD. Objednávky knih se otevírají 1. srpna s dodávkami koncem tohoto roku.