DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2025 Dodge Charger údajně dostává možnost EV s výkonem 885 koní

2025 Dodge Charger údajně dostává možnost EV s výkonem 885 koní

Dodge Charger nové generace – který nahradí Dodge Challenger – zůstává do značné míry zahalen tajemstvím. Oficiálních podrobností o voze, u kterého očekáváme, že bude primárně elektrickým vozidlem s tradičními možnostmi na plyn, je málo. Neověřená zpráva však tvrdí, že špičkový Dodge Charger EV nabídne více koní než odcházející Hellcat V8.

S odvoláním na anonymní vnitřní zdroj naši kolegové z The Drive napsali, že Dodge Charger EV bude nabízen se třemi základními hnacími ústrojími. Na straně plynu budou pravděpodobně nabízeny varianty s přímým šestiválcem také pro nadšence, kteří se nezajímají o technologii poháněnou bateriemi.

Mějte na paměti, že následující čísla pocházejí ze zcela neověřených zdrojů a Dodge je nepotvrdil. Připravte si tedy pár zrnek soli.

Počínaje EV řady se základní systém bude spoléhat na 400voltovou architekturu a jediný motor namontovaný vzadu, který dá řidiči pod pravou nohu asi 402 koní. To je méně než výkon 456 koní, který byl dříve hlášen pro elektrické vozidlo, ačkoli v té době Dodge objasnil, že jeho čísla ještě nebyla vytesána do kamene a že plánuje nabídnout balíčky upgradu kupujícím, kteří chtějí více energie.

Model elektrického vozidla střední třídy bude také používat 400voltovou architekturu, ale dostane druhý elektromotor namontovaný vpředu s výkonem kolem 670 koní a pohonem všech kol přes silnici. To je více než to, co bylo dříve hlášeno, a zde by balíček upgradu mohl toto číslo zvýšit. A konečně, EV s nejvyšším dosahem dodá 885 koní, částečně díky 800voltové elektrické architektuře.

Na straně řady spalující benzín stejná zpráva tvrdí, že kupující budou mít na výběr alespoň dvě varianty motoru Hurricane straight-six. Základní úroveň Dodge Charger 2025 (která bude pravděpodobně sloužit jako vstupní bod do celé řady) bude mít výkon 420 koní, zatímco model s vyšším výkonem s 510 koňmi na kohoutku bude umístěn výše. To je méně než u EV na papíře, ale pohon přesně poukazuje na to, že poměr výkonu k hmotnosti by mohl snadno vyrovnat rozdíl ve výkonu mezi hnacími ústrojími; baterie jsou těžké.

Dodge se ke zprávě nevyjádřil a nezveřejnil konečné specifikace nabíječky, takže většina toho, co o modelu víme, pochází z různých úniků. Obrázky toho, co vypadá jako předprodukční tělo zdánlivě pořízené uvnitř továrny, zejména ukazují přenosový tunel, což dodává důvěryhodnost pověsti, že motor Hurricane bude v nabídce. Tyto obrázky také potvrzují, že kupé se příliš nezmění, protože provede přechod od konceptu (na obrázku) k produkčnímu modelu. Prodej by měl začít pro modelový rok 2025.