DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2025 Audi Q7 Audi Q7 Držte Se Plánu

2025 Audi Q7 Audi Q7 Držte Se Plánu
  • Audi Q7 a SQ7 2025 přidávají revidovaný styl a některé nové technické funkce.
  • Tyto modely Q7 a SQ7 jezdí na stejné platformě MLB Evo, která debutovala v roce 2015.
  • Audi říká, že Audi Q7 pro rok 2025 bude začínat na 61 795 $za základní Q7 45.

Audi Q7 předvedlo vyvinutou platformu MLB v roce 2015 a od té doby se nezpomalilo. Audi stále jezdí na stejné architektuře a dává svému rodinnému dopravci-a jeho vysoce výkonnému protějšku—jednou za 25 let a udržuje svou platformu naživu. Tito stěhováci se sedmi cestujícími dostávají aktualizovaný styl a některé další technologie, ale drží se stejných kostí.

Pod kapotou najdete jednu ze tří pohonných jednotek. Základní modely ’25 Q7 45 obsahují 2,0 litrový přeplňovaný I4, který prostřednictvím osmistupňového automatu vysílá 261 koní a točivý moment 278 lb-ft. Krok k Q7 55 vám přináší pár dalších válců s 3.0 litrovým motorem V6, který dosahuje výkonu 335 koní a točivého momentu 369 lb-ft.

Dostupné pohonné jednotky doplňuje přeplňovaný 4,0 litrový V8, který je nacpaný pod kapotou Audi SQ7, který prostřednictvím osmistupňového automatu vysílá točivý moment 500 koní a 568 lb-ft. Všechny tyto varianty Q7 jsou samozřejmě dodávány se standardním pohonem všech kol.

I když jsme netrávili čas se základním Q7 45, seděli jsme u dvou výkonnějších modelů Q7. Ve výbavě Q7 55 funguje 3,0 litrový motor V6 stejně dobře jako vždy, čímž se tento luxusní člověk snadno pohybuje.

Ve sportovnějším režimu Dynamic drive táhne Q7 příjemným, očekávatelně lineárním způsobem. Osmistupňový automat tento výkon dobře zvládá, stejně jako pohon všech kol Quattro. Jedinou skutečnou nevýhodou V6 je, že poznámka o výfuku není úplně přesvědčivá, ale Audi má na to opravu.

To není nic nového, ale 4.0 litrový přeplňovaný V8 SQ7 je stále lahůdkou, i když tlačí téměř tři tuny upscale utility.

V8 modelu SQ7 je více než dostatečně rychlý, aby vám při míjení souseda vykouzlil úsměv na tváři.

Jízda na kole v nabídce, abyste našli Normální režim jízdy, vám přinese pěkné vrčení z výfuku, s příjemným množstvím kontroly z pravé nohy-není to agresivní, ale zábava. Házení do dynamického režimu otevírá výfuk a uvolňuje kůru a kousnutí z tohoto V8.

Stejně jako u méně silného sourozence mění režim Dynamic drive také mapu plynového pedálu, což vám dává více plynu při tip-inu, a mění logiku řazení převodovky. Osmistupňová převodovka drží řazení déle a je příjemnější, když vám umožní zavěsit V8 při vyšších otáčkách. Samozřejmě jsou na volantu také flappy pádla, pokud nedůvěřujete logice převodovky Audi a chcete vzít věci doslova do svých rukou.

Zrychlení z této 4,0 litrové V8 není úplně otřesné, jako byste mohli najít z raketové lodi pod třemi sekundami, ale je to více než dost rychlé na to, abyste si při míjení svého souseda vykouzlili úsměv na tváři.

Pohonné jednotky jsou samozřejmě převážně přenosy z předchozího modelového roku. Novinkou jsou některé stylingové funkce a některé přidané technologie. Nové odznaky Audi sedí v mřížce chladiče a na poklopu. Tento nový design vypadá dvourozměrně a je dodáván ve dvou barvách: bílá s černým okrajem nebo šedá s černým okrajem.

K nové sadě kroužků Audi se připojuje podobně přepracovaná přední obložení, nová mřížka chladiče a přepracovaná zadní obložení. Tyto jemné změny stylu dramaticky neotřesou stylem Audi people mover, ale pomohou pozorovatelům automobilů rozeznat tyto Q7 po linii. K dispozici jsou také některé nové možnosti kol a tři nové barevné možnosti, mezi něž patří tlumená metalíza Sakhir gold.

Kromě stylingu není interiér velkým odklonem od předchozích let Q7. Zatímco ostatní výrobci automobilů přecházejí na obrazovky s plnou šířkou, toto Audi stále sportuje dotykovou obrazovku infotainmentu Audi MMI A sdružený digitální přístrojový panel společnosti. Materiály v celém interiéru působí solidně, s nádechem kvality, který byste očekávali od vysoce ceněného crossoveru.

Celková kvalita interiéru může být zastíněna těsnou třetí řadou Audi, ale nastavitelná sedadla druhé řady by měla poskytnout těm, kteří sedí ve třetí řadě, dostatek prostoru, aby se vešli. Prostor ve třetí řadě je samozřejmě zcela vyřešen volbou dvouřadých modelů Audi Q8, ale to je příběh na další den.

S třetí řadou nahoru je vnitřní nákladový prostor stejný jako u těchto prémiových třířadých stěhovačů lidí. Je zde prostor pro správu vašeho nákladového nákladu nebo pár příručních tašek. Pokud však chcete kavernózní prostor, najdete jej s převrácenou třetí řadou dolů.

Pozastavení obou těchto testerů založených na Q7 je vzduchové odpružení Audi. Základní modely Q7 budou mít sadu ocelových pružin, ale nebyly k dispozici k testování. Celkový koncept odpružení je u obou modelů stejný s pětičlenným odpružením ovládajícím kola v každé zatáčce.

Tam, kde se tyto modely výrazně liší, je v přední části Audi SQ7. Tento model dostane Audi absurdní elektromechanickou stabilizační tyč nebo aktivní stabilizaci náklonu, jak to Audi nazývá. Laicky řečeno, tento systém umisťuje elektromotor mezi dvě poloviny stabilizační tyče, aby pomohl lépe kontrolovat naklánění těla.

Jistě, tento systém nyní není zrovna průkopnický a další výrobci automobilů mají své způsoby, jak aktivně řídit roli karoserie, ale je skutečně působivé, jak dobře tento systém bojuje s téměř třemi tunami hmoty při vjezdu do rohu.

Ke konečné skutečné změně dojde v místě prodeje. Audi Q7 ‚ 24 začalo na 60 695$. Posunutí o rok, Tento ’25 bude začínat na $61,795, a to je předtím, než začnete pohybovat nahoru řetěz obložení a pohonných jednotek.

SQ7 s dosahem má také ránu a nyní vás nastaví zpět na 92 690$, což je jen podobně skromný nárůst ceny oproti loňským 92 190$. Těchto 25 modelů Audi Q7 a SQ7 právě míří do prodejců Audi.