DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2024 Mercedes-AMG CL 53 představuje novou éru Affalterbachu

2024 Mercedes-AMG CL 53 představuje novou éru Affalterbachu
  • Mercedes-AMG vyrábí svůj vlastní pohled na nový formát CLA coupe, sloučení E-Class A C-Classworlds.
  • Poháněn m256m přeplňovaný, mild-hybrid inline-six, Mercedes-AMG CL 53 coupe 2024 má 443 koní a točivý moment 413 lb-ft.
  • Se standardním AWD, četnými funkcemi ladění podvozku a kombinací sportovního a plyšového designu bude Cle 53 coupe vaším dalším grand tourerem?

Pokud vám štítek Mercedes-AMG CLE nezvoní, je to proto, že je to docela nový model. Mercedes-Benz se zbavil bývalého kupé třídy E a kupé třídy C a začátkem tohoto roku se rozhodl sloučit oba modely do jednoho. Nyní známý jako Cle coupe, efektivní design spojuje vzhled třídy C s proporcemi třídy E.

Ale ani na trhu se zmenšující se poptávkou po kupé Mercedes nenechal CLE uniknout tím, že byl jednoduchým konkurentem BMW řady 4. Zdá se tedy jen včasné, že Mercedes-AMG oznamuje svůj převzetí nové stopy, která bude brzy známá jako kupé Mercedes-AMG CLE 53 2024.

Na základě již odhaleného podvozku Cle coupe je verze AMG přirozeně více o tom, co je pod kapotou, než o její vnější přítomnosti. Karoserie kupé Mercedes-AMG CLE 53 z roku 2024 je však ve srovnání se svými sourozenci, kteří nejsou AMG, rozšířena.

Přední a zadní koleje jsou o něco širší a přidávají 2,3 palce vpředu a 3 palce vzadu. Podobně, trochu tvarování blatníků a požadované odznaky AMG tvoří klíčové vnější rozdíly na jednotce AMG. 19palcová kola jsou navíc standardem s 20palcovými koly snadno dostupnými od AMG.

Pod kapotu umístil AMG svůj řadový šestiválcový přeplňovaný motor M256M o objemu 3,0 litru, který má výkon 443 koní a točivý moment 413 lb-ft. Pokud potřebujete trochu více energie, AMG vybavila dočasnou funkci overboost, která zvyšuje plnicí tlak na 22 psi po dobu asi 12 sekund, což umožňuje konečnou hodnotu výkonu 443 lb-ft točivého momentu.

Motor M256M, který těží z přepracovaných vstupních a výstupních kanálů, nových pístních kroužků, optimalizovaného vstřikování a Nového turbodmychadla výfukových plynů, ztělesňuje moderní přístup AMG k výrobě energie. Menší posuny znamenají, že inženýři v Affalterbachu spoléhají na nucenou indukci a elektrifikaci, aby místo toho vyráběli energii.

Cle 53 coupe se nijak neliší, protože využívá mild-hybridní systém k rekuperaci brzdné energie, zlepšení posunu bodu zatížení, klouzání a ovládání funkce start-stop. Stejně jako většina ostatních produktů AMG používá Cle 53 Coupe k vypnutí výkonu devítistupňovou vícespojkovou převodovku AMG. To pomáhá jeho odhadované čtyřsekundové pomlčce Z o na 60 mph.

V závislosti na zvoleném jízdním režimu (Slippery, Comfort, Sport, Sport+ a Individual) bude podle toho naladěna jak převodovka, tak hnací ústrojí, stejně jako odpružení. Podobně je AMG Dynamic Select namontován v Cle 53, což umožňuje přizpůsobení elektronického systému kontroly stability za běhu a standardního systému AMG performance 4MATIC + AWD.

Ale CLE nemá být traťovým monstrem, zdánlivě dokonce ve formě AMG. Je to spíše grand tourer a jeho úpravy odpružení AMG Ride Control naznačují tolik. S ocelovým pružinovým odpružením a adaptivními nastavitelnými tlumiči mohou potenciální majitelé přepínat mezi Comfort, Sport a Sport+.

Jak již bylo řečeno, stále je to AMG a bude dobře vyladěn pro dynamickou jízdu. Třístupňové řízení parametrů AMG, řízení zadních kol až do 2,5 stupně a režim driftu jsou standardně zahrnuty, Plus pěkná sada vysoce výkonných brzd se čtyřpístkovými třmeny vpředu a jedním plovoucím pístovým třmenem vzadu.

Uvnitř nového modelu CLE 53 najdete 12,3 palcový digitální displej ovladače a 11,9 palcový displej infotainmentu. Přední sedadla jsou materiálově konfigurovatelná mezi kůží nebo mikrotexem a volitelná sedadla AMG Performance dodávají větší ventilaci a posílení. Područky navíc zdobí přizpůsobitelné světelné proužky (s 64 barvami na výběr).

Mercedes-AMG ještě neřekl, kolik bude Cle 53 coupe 2024 stát, a také nestanovil časovou osu dodání. Na základě příchozí řady kupé Mercedes-Benz CLA je však možné, že odrůda OMG by mohla stát kolem 95 000$. Bez ohledu na jeho pravděpodobně vysokou cenu je jasné, že AMG si byla vědoma toho, jak zahrnuje typový štítek CLE.