DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2024 Lincoln Aviator a 2024 Ford Explorer ztratí hybridní možnost

2024 Lincoln Aviator a 2024 Ford Explorer ztratí hybridní možnost

Lincoln Aviator 2024 nebude k dispozici s plug-in hybridním hnacím ústrojím, potvrdil mluvčí značky. Lincoln upustil od benzínově-elektrické možnosti, aby se zaměřil na populárnější varianty SUV, a pro nový modelový rok dělá několik malých změn.

„Vzhledem k načasování je model 2024 Aviator omezenou výrobní sérií a jako takový se zaměřujeme na naši nejoblíbenější nabídku,“ řekl mluvčí Autoblogu prostřednictvím e-mailu. I když zatím nic není oficiální, neověřené zprávy naznačují, že SUV obdrží hlavní kolo aktualizací pro rok 2025.

Mezitím Aviator vstoupí do modelového roku 2024 s dvojitým přeplňovaným 3,0 litrovým motorem V6 jako jedinou možností motoru. Šestiválec má výkon 400 koní a točivý moment 415 liber a točí zadní kola pomocí 10stupňové automatické převodovky. Pohon všech kol je nabízen za příplatek, i když mějte na paměti, že Lincoln dosud nezveřejnil úplný seznam změn, které v modelu pro rok 2024 provádí.

Vyřazení hybridního systému znamená, že kupující mají nyní na výběr tři lišty. Dříve pojmenovaná standardní výbava se nazývá Premiere Pro rok 2024. Přenáší se střední rezerva a černý štítek s polevou. Cena začíná na 53 340 USD bez destinace.

Další podrobnosti o Lincoln Aviator 2024 by se měly objevit v následujících týdnech.

Lincoln mateřská společnost Ford je axing Ford Explorer dostupný hybridní systém v civilním modelu, jakož. Policejní verze SUV je však k dispozici pouze jako hybrid a bude i nadále.

„Abychom uspokojili pokračující silnou poptávku po Ford Police Interceptor Utility hybrid a dalších hybridních vozidlech Ford, bude Explorer 2024 modelového roku nabízen pouze s úsporným 2,3 litrovým čtyřválcem Ecoboost a 3,0 litrovým EcoBoost V6. Tyto dva motory tvoří většinu prodejů Explorer, “ potvrdil mluvčí Blue Oval Autoblogu. Není ani slovo o tom, kdy nebo zda se hybrid vrátí pro civilní průzkumníky.

Volitelný benzínový elektrický pohon Explorer nabízený do roku 2023 byl k dispozici pouze u špičkových variant Limited a Platinum. A stejně jako Aviator, se kterým souvisí, se očekává, že Průzkumník získá pro modelový rok 2025 kolo aktualizací uvnitř i vně.